Doelstellingen 2015

Regelmatiger fietsen

Als ik bekijk met welke training ik afgelopen seizoen begonnen ben aan de Ronde van Vlaanderen, dan weet ik dat het enkel maar beter kan. Vorig seizoen begon ik ook met trainen midden november, maar het is toen bij één training gebleven tot begin januari. Uiteindelijk stond ik aan de start van de Ronde met een 800 km in de benen. Omdat het beter kan, ben ik nu reeds vaker op de fiets te vinden, meer bepaald op de rollen. Dankzij de Google integratie in Tacx is het mogelijk om een bestaande rit opnieuw te rijden, en ik koos ervoor om Brugge – Mont Ventoux op de rollen te rijden. Of het gaat lukken weet ik niet, want 1600 km is nu ook niet weinig EN, er zitten zware cols bij.

De bedoeling is om tot en met de Ronde van Vlaanderen zo vaak mogelijk min. 25 km (of 1 uur) te fietsen. Mijn idee was om dit aanvankelijk dagelijks te doen, maar gemerkt dat dit soms lastig wordt. Op die manier moet ik toch om en bij de 1500 kilometer in de benen te hebben bij de start begin april. Dit zou toch het dubbele zijn van wat ik nu in de benen had.

Daarnaast heb ik me ook aangesloten bij Merijenniezere, een clubje waar ik al regelmatig meereed. Starten doen zij in Machelen, natuurlijk een half uurtje rijden (met de auto), maar dat neem ik er graag bij!

Ronde van Vlaanderen (245 km), Parijs – Roubaix (133km) en Luik-Bastenaken-Luik (278km)

De Ronde van Vlaanderen is een tocht die Peter (waarmee ik Roubaix en LBL afgelopen jaar reed) nog niet gedaan heeft. Toen we met Magalia haar verjaardag in Arcen waren sprak ik er hem over aan, en na veel twijfelen besliste hij om ook deel te nemen in 2015.

De week erna nemen we ook deel aan Parijs – Roubaix en eind april ook nog Luik – Bastenaken – Luik. Op weg naar een tweede Skoda Classic Challenge kassei dus.

Bordeaux – Parijs

Eind mei is het Bordeaux – Parijs voor wielertoeristen. Na enkele langere tochten in april lijkt me dit een leuke afsluiter van het lange afstandwerk. 610 km liggen er voor de wielen dan. Doelstelling is niet om dit binnen een bepaalde tijd te doen, maar gewoon om het mee te maken. Meer informatie over deze tocht kan gevonden worden op de officiële website.

Om al eens kennis te maken met een langere tocht wil ik op 1 mei ook de Tour300 van Velotour rijden. Dit is echter volledig in groep, waardoor het normaal toch iets beter doenbaar moet zijn.

Be the First to comment.