RVV vanuit Kruiskerke

Vandaag nog eens op de fiets gesprongen (’t was alweer 4 dagen geleden :P). Op het programma stond de rit ‘De Ronde van Vlaanderen’. Tesamen met leerkracht (of moet ik zeggen collega-voor-4-weken) Tom Robaey zou ik de langste afstand doen. De rit ging, hoe kan het anders, naar de Vlaamse Ardennen alwaar de Oude Kwaremont, Paterberg, Schapenberg en enkele andere molshopen ons voor de wielen geschoven werden. We hadden gehoopt dat er wat volk op het parcour zou zitten, kwestie van eens in het wiel te kunnen zitten. Nada. Niemand die ons voorbijstak of die wij voorbijstaken. Heel eventjes in het wiel van 3 mountainbikers gezeten, maar die kozen net voorbij het oversteken van de autostrade voor de 80 kilometer. We stonden er dus alleen voor. In de heuvelzone moest ik steeds Tom laten wegrijden, bergop rijdt hij zeer sterk. Echter, op eigen tempo geraakte ik ook boven, en na een klein schakelprobleem op de Wolvenberg bleek zelf dat ik nog rapper zou kunnen klimmen.
Vanaf mater begon de wind dan lastig te doen. Echter, een oplossing was niet veraf. Ondersteund door een wetenschappelijke studie die beweert dat “de persoon op kop voordeel ondervind als er iemand in zijn wiel zit” zette ik mij op kop. Door mijn exploot van Brugge – Mont Ventoux had ik wel wat meer kilometers in de benen en op zo’n momenten kan je daar het resultaat van zien. Aan een kruissnelheid van ongeveer 30-31 trotseerde ik de wind, Tom Absolon (zoals hij zichzelf noemt) in het wiel.

Het was een zeer mooie rit, zeer aangenaam gezelschap, beetje teveel wind om echt goed te zijn, maarja, we gaan niet klagen hé.
Onderweg nog enkele ‘bekenden’ tegengekomen: Persoon waarmee ik de 8e jokertochten van Velzeke heb mee meegereden, een andere waarmee ik 2 jaar geleden enkele ritten heb gereden, Jan Lambertyn (school/klasgenoot en mededeelnemer Brugge -Reims Brugge), Monsieur Mont Ventoux alias Roland Hurtecant, een persoon die 7x de Ventoux op 24 uur had gedaan. (voor diegene die zich nu afvragen hoe het komt dat ik die mensen tegenkom terwijl ik eerst schreef dat we geen volk gezien hebben: m.u.v die 7x-op-de-ventoux-man (die trouwens geen deelnemer was) zaten ze allemaal in de tent 😉
Profiel Rit RVV

4 comments

Idd wij waren vroeger vertrokken é :p Ma we ebben dezelfde wind gehad en zoals vermeld die was moordend :s

Trouwens in de tent was er veeeeel drank 😉 daarmee da we vlug naar huis wilden e

Niet te doen wat een ongelooflijk dikke nek jij hebt, sory man doe is gewoon en heb niet zo’n grote dunk van uw eigen ego!