8e jokertochten – WTC Velzeke

Na het verschrikkelijke weer van de afgelopen dagen was het eindelijk nog eens wat beter weer. Aangezien er een rit georganiseerd werd vanuit Landegem ben ik dus maar eens op de fiets gesprongen. Terzelfdertijd met een ander groepje was ik aan de start. Aangezien alleen maar zo alleen is besloot ik om hen te volgen. Kwestie van ook uit de wind te zitten hé. Alhoewel ze een beetje trager reden dan ik van plan was, ben ik toch blijven hangen om ook af en toe wat op kop te rijden. Na zo’n goeie 20 km ben ik dan eens kort alleen op pad gegaan tot aan de volgende controle met in mijn wiel de wereldkampioen (alé, hij droeg toch een wereldkampioenentruitje). Omdat ik in die korte momenten van eenzaamheid gemerkt was dat er nogal veel wind stond ben ik dan maar weer in het groepje gaan aansluiten. Toen ook de eerste contacten gelegd. Ze bleken van West-Vlaanderen te zijn (iets wat ik na 1 zin al doorhad :P). Een van de mensen was een ex-voetballer van KV Mechelen (ik vermoed het toch, want de enige dingen die ik van hem terugvind via Google is dat hij ten tijde van Preudhomme, Clijsters etc gespeeld heeft. Die persoon zijn zoon was ook mee. Al gaandeweg bleek dat hij grote fan was van Jurgen Van De Walle en dat hij overlaatst de stappen in het websitemaken had gezet om een website te maken over Jurgen Van De Walle. Het enige ‘probleem’ was dat hij blijkbaar nog niet zoveel bezoekers had gekregen (lees: bezoek de site eens ;)).
Na controlepunt 2 begon het onheil. Amper 5 km erna liepen mijn voor- en achterband volledig leeg. Een putje had blijkbaar mijn banden geperforeerd. Van hetzelfde groepje waren er nog 2 mensen mensen met een platte band. Direct heel wat vervangwerk dus.
Op het einde samen met de benjamin van de Bende (voor 1 keer was ik dat niet) weggereden om met z’n tweetje samen aan te komen aan de eindbestemming: café De Lork. Een 20 tal minuten later kwam deel 2 van de bende eraan. Onderweg was een van hen ook nog eens platgevallen.

Het was een toffe rit, aangename mensen om mee samen te rijden. Spijtig van de platte banden, maarja. Part of the game zeker?

One comment